Isännöintiliitosta

 • RSS Isännöintiliitosta

  • Isännöinti näkyy otsikoissa kavalluksina, mutta asiakkaat arvostavat isännöitsijöitään monin tavoin 21.10.2020
   Tuore Isännöinnin laatu 2020 -tutkimus osoittaa, että asiakkaat pitävät isännöintiä luotettavana, asiantuntevana ja vastuullisena. Artikkeli Isännöinti näkyy otsikoissa kavalluksina, mutta asiakkaat arvostavat isännöitsijöitään monin tavoin julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Tiukka laki sähköautojen latauspisteisiin – Isännöintiliitto huolissaan sen vaikutuksista korjauksiin 20.10.2020
   Taloyhtiöt velvoitetaan lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia. Ensi keväästä alkaen suuren korjaushankkeen yhteydessä on pakko asentaa latausvalmius, jos talossa on enemmän kuin neljä pysäköintipaikkaa ja remontti ulottuu pysäköintialueelle. Artikkeli Tiukka laki sähköautojen latauspisteisiin – Isännöintiliitto huolissaan sen vaikutuksista korjauksiin julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Taloyhtiöt tarvitsevat lisää siirtymäaikaa huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä 14.10.2020
   Suomessa luovutaan paperisista asunto-osakekirjoista. Ensin taloyhtiöiden pitää siirtää osakeluettelon ylläpito Maanmittauslaitokselle. Nyt hallitus on esittänyt, että taloyhtiöille annetaan vuoden verran lisää aikaa osakeluettelon siirtoon. Artikkeli Taloyhtiöt tarvitsevat lisää siirtymäaikaa huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Pihapuut ovat viihtyvyys- ja turvallisuuskysymys 9.10.2020
   Puut tuovat taloyhtiönkin pihaan viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä. Syksyn tullen puiden varjopuoletkin muistuvat mieleen, kun pihaan kertyvät lehdet aiheuttavat pihatöitä. Kotitalo muistuttaa pihapuihin liittyvistä vastuista ja pelisäännöistä. Artikkeli Pihapuut ovat viihtyvyys- ja turvallisuuskysymys julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Nuohous voi olla taloyhtiön tai osakkaan vastuulla 2.10.2020
   Lämmityskauden alussa havahdutaan myös nuohoukseen. Taloyhtiöissä katse kannattaa kääntää kunnossapitovastuuseen ja yhtiöjärjestykseen. Ne kertovat, vastaako palvelun tilaamisesta taloyhtiö vai osakas. Artikkeli Nuohous voi olla taloyhtiön tai osakkaan vastuulla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Korona huomioitava edelleen korjaushankkeissa 1.10.2020
   Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö ovat laatineet ohjeet siitä, mitä täytyy ottaa huomioon korjaushankkeissa koronavirustilanteen aikana. Ohjeen voimassaoloaikaa on jatkettu epidemian jatkuessa. Myös Isännöintiliitto oli mukana ohjeen valmistelussa. Artikkeli Korona huomioitava edelleen korjaushankkeissa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Kierrättämisestä ei voi luopua, vaikka jätepisteellä olisi ahdasta 24.9.2020
   Pirkanmaan ELY-keskus muistuttaa, etteivät taloyhtiöt voi luopua paperin- tai muun lakisääteisen jätteen keräyksestä, vaikka jätepisteellä olisikin ahdasta. Artikkeli Kierrättämisestä ei voi luopua, vaikka jätepisteellä olisi ahdasta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Näin myrskyyn varaudutaan taloyhtiöissä 16.9.2020
   Suomeen iskee syysmyrsky, jonka voimakkuudesta on varoiteltu. Myös taloyhtiöissä kannattaa varautua. Artikkeli Näin myrskyyn varaudutaan taloyhtiöissä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Suomalaiset eivät ota riskiä asumisensa suhteen – pakolliset vastikkeet maksetaan mahdollisista talousongelmista huolimatta 15.9.2020
   Osakkaat hoitavat säntillisesti maksuvelvollisuutensa taloyhtiöille. Isännöintiliiton jäsenilleen tekemä laaja kysely osoittaa, että vastikerästit eivät ole lisääntyneet taloyhtiöissä, vaikka korona olisi kiristänyt omaa taloutta. Artikkeli Suomalaiset eivät ota riskiä asumisensa suhteen – pakolliset vastikkeet maksetaan mahdollisista talousongelmista huolimatta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • “Pride ei ole mielipidekysymys” – Myös Isännöintiliitto osoittaa tukensa tapahtumalle 7.9.2020
   Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pridea juhlitaan 7.-13.9. Myös Isännöintiliitto kannattaa ilolla tapahtuman arvoja. Artikkeli “Pride ei ole mielipidekysymys” – Myös Isännöintiliitto osoittaa tukensa tapahtumalle julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.