Isännöintiliitosta

 • RSS Isännöintiliitosta

  • Mitä kaikkea pitää muistaa, kun muuttaa omilleen? 13.7.2020
   Loppukesällä ja alkusyksyllä moni taloyhtiö saa uusia asukkaita, kun nuoret muuttavat opiskelemaan. Kotitalo kokosi vinkit, joilla etenkin ensi kertaa omilleen muuttavat selviävät asuntonäytöistä, muuttoilmoituksista ja rahapulasta. Artikkeli Mitä kaikkea pitää muistaa, kun muuttaa omilleen? julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Taloyhtiöiden energiatehokkuutta pitää parantaa − Isännöintiliitto ehdottaa tähän uutta kannustinta  9.7.2020
   Taloyhtiöiden energiatehokkuutta voisi olla mahdollista parantaa peruskorjausten valtiontakauksen avulla, esittää Isännöintiliitto. Jotta valtiontakaus oikeasti helpottaisi taloyhtiöitä korjausten aloittamisessa, täytyy takauslainajärjestelmää kehittää monin tavoin.  Artikkeli Taloyhtiöiden energiatehokkuutta pitää parantaa − Isännöintiliitto ehdottaa tähän uutta kannustinta  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Isännöinnin maineessa on yhä parannettavaa, ja siksi Isännöintiliitto haluaa kehittää alaa nyt monella rintamalla 2.7.2020
   Isännöintialan maineessa on vanhaa painolastia. Isännöintiliiton mukaan pelkkä imagotyö ei riitä parantamaan isännöinnin mainetta, vaan eri tahojen väliseen yhteistyöhön ja osaamisen kehittämiseen pitää jatkossa panostaa entistä enemmän. Artikkeli Isännöinnin maineessa on yhä parannettavaa, ja siksi Isännöintiliitto haluaa kehittää alaa nyt monella rintamalla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Saako taloyhtön pihalle laittaa trampoliinin? Kesän hauskuuteen liittyy suuria vastuukysymyksiä 1.7.2020
   Voiko taloyhtiön pihalle laittaa trampoliinin? Vastaus kysymykseen riippuu siitä, mihin trampoliini on ajateltu sijoittaa piha-alueella ja onko kyse yksityisestä vai yhtiön yhteisestä piha-alueesta. Myös trampoliinin mallilla on merkitystä. Artikkeli Saako taloyhtön pihalle laittaa trampoliinin? Kesän hauskuuteen liittyy suuria vastuukysymyksiä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Turvallisuus muistettava korjaushankkeissa edelleen, tutustu päivitettyyn ohjeeseen  30.6.2020
   Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö laativat keväällä ohjeen koronan keskellä tehtäviin korjaushankkeisiin. Ohje on päivitetty vastaamaan nykytilannetta. Korjaushankkeita voi jo tehdä lähes normaalisti.  Artikkeli Turvallisuus muistettava korjaushankkeissa edelleen, tutustu päivitettyyn ohjeeseen  julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa taloyhtiöissä omin päin – nämä asiat pitää ottaa huomioon 25.6.2020
   Kuumina kesäpäivinä kotonakin kaivataan viilennystä. Moni laittaa hankintalistalle ilmalämpöpumpun, mutta taloyhtiössä sen asentaminen ei aina ole aivan yksinkertaista. Artikkeli Ilmalämpöpumppua ei voi asentaa taloyhtiöissä omin päin – nämä asiat pitää ottaa huomioon julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Yhtiökokouksien pitämistä etäyhteydellä täytyisi helpottaa lakimuutoksella 23.6.2020
   Isännöintiliiton mukaan asunto-osakeyhtiölaki kaipaa muutosta, jotta taloyhtiöiden yhtiökokouksia voidaan tulevaisuudessa pitää kokonaisuudessaan etäyhteyksien avulla. Isännöintialan ja asumisen digitalisaation vauhdittamiseen tarvitaan myös valtion tukea.  Artikkeli Yhtiökokouksien pitämistä etäyhteydellä täytyisi helpottaa lakimuutoksella julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Isännöintiliitto uudesta jätelaista: Kierrättäminen ei saa nostaa asumiskustannuksia kohtuuttomasti 8.6.2020
   Uuden jätelain myötä monissa taloyhtiöissä täytyy laajentaa jätepisteitä. Jätelain tavoitteet ovat hyvät, mutta kierrättämisestä ei saa sakottaa kohtuuttomilla asumiskustannuksilla. Artikkeli Isännöintiliitto uudesta jätelaista: Kierrättäminen ei saa nostaa asumiskustannuksia kohtuuttomasti julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Asukas, toimi näin, jos naapurin meteli häiritsee 4.6.2020
   Metelöivistä naapureista on valitettu enemmän korona-aikana, ja ravintoloiden avauduttua häiriöt voivat lisääntyä. Kotona saa elää normaalia elämää ja vähän metelöidäkin, mutta toistuvaa tai jatkuvaa häiriötä ei tarvitse sietää. Artikkeli Asukas, toimi näin, jos naapurin meteli häiritsee julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Hallituksen lisätalousarviosta vähän iloa taloyhtiöille – energiatehokkuuden edistämiseen tarvitaan lisää pitkäjänteisyyttä 3.6.2020
   Isännöintiliiton mukaan lisätalousarvioesityksen anti taloyhtiöille ja energiatehokkuuden edistämiselle jäi puutteelliseksi. Energia-avustusten jatkumisesta pitää kertoa selvästi ja kannustaa taloyhtiöitä energiaremontteihin pitkäjänteisemmin. Myös korjaushankkeiden edistäminen loistaa poissaolollaan. Artikkeli Hallituksen lisätalousarviosta vähän iloa taloyhtiöille – energiatehokkuuden edistämiseen tarvitaan lisää pitkäjänteisyyttä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.