Isännöintiliitosta

 • RSS Isännöintiliitosta

  • Taloyhtiöille jaossa avustuksia viime vuotta enemmän – kokosimme avustukset 13.1.2020
   Taloyhtiön korjaushanke tai perusparannus voi maksaa suuriakin summia, mutta aivan kaikkea ei tarvitse maksaa omasta pussista. Valtio ja kaupungit tukevat taloyhtiöitä monissa hankkeissa. Artikkeli Taloyhtiöille jaossa avustuksia viime vuotta enemmän – kokosimme avustukset julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Vinkit sujuvaan jouluun & vuodenvaihteeseen taloyhtiössä 17.12.2019
   Monissa taloyhtiöissä on jo valmistauduttu jouluun ja vuodenvaihteeseen erilaisin koristuksin ja puurojuhlin. Pyhät ja lomat sujuvat sopuisasti ja turvallisesti, kun muistaa nämä vinkit. Artikkeli Vinkit sujuvaan jouluun & vuodenvaihteeseen taloyhtiössä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Kiinteistöjuridiikan osaaja Laura Lithenius siirtyy Isännöintiliittoon 11.12.2019
   OTM Laura Lithenius aloittaa alkuvuonna Isännöintiliitossa lakiasiantuntijana. Lithenius siirtyy Isännöintiliittoon lakimiehen tehtävästä Suomen Kiinteistöliitosta. Artikkeli Kiinteistöjuridiikan osaaja Laura Lithenius siirtyy Isännöintiliittoon julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Ilmalämpöpumpun asentaminen huoneistoparvekkeelle vaatii edelleen taloyhtiön suostumuksen 10.12.2019
   Turun hovioikeuden tuomio on herättänyt keskustelua viime päivinä. Ratkaisun mukaan osakas sai asentaa huoneistoparvekkeelleen ilmalämpöpumpun taloyhtiön kiellosta huolimatta. Isännöintiliiton lakiasiantuntijat pitävät tilannetta ratkaisusta huolimatta epäselvänä. Artikkeli Ilmalämpöpumpun asentaminen huoneistoparvekkeelle vaatii edelleen taloyhtiön suostumuksen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Isännöitsijät huolissaan katto- ja julkisivuremonttien lykkäämisestä 10.12.2019
   Isännöitsijöiden mukaan taloyhtiöissä ryhdytään katto- ja julkisivuremontteihin liian myöhään. Remonttien siirtämisen seurauksena taloyhtiöille voi tulla lähivuosina ikäviä yllätyksiä, kun sekä putkiremontit että katto- ja julkisivuremontit tulevat ajankohtaisiksi samaan aikaan. Tämä käy ilmi Isännöintiliiton tekemästä Katto- ja julkisivubarometrista. Artikkeli Isännöitsijät huolissaan katto- ja julkisivuremonttien lykkäämisestä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Isännöinnillä iso rooli osakkaiden velkaantumisen ehkäisemisessä 28.11.2019
   Suuret taloyhtiölainat korostavat isännöinnin merkitystä taloyhtiön talouden hoitamisessa ja osakkaiden yhdenvertaisessa kohtelussa. Isännöintiliiton mukaan yksi keino pitää huolta taloyhtiön taloudesta voisi olla huoneiston hallintaanoton nopeuttaminen. Artikkeli Isännöinnillä iso rooli osakkaiden velkaantumisen ehkäisemisessä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Kotitalo on nyt koko taloyhtiön ajankohtaismedia 26.11.2019
   Kotitalo-lehti on uudistuneen verkkolehden ja tilausmallin myötä jatkossa koko taloyhtiön käytössä. Artikkeli Kotitalo on nyt koko taloyhtiön ajankohtaismedia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Taloyhtiön pelastussuunnitelma ei pelasta, jos viestintä ei tavoita asukkaita 26.11.2019
   Suomessa on väkilukuun suhteutettuna paljon palokuolemia. Vuonna 2018 rakennuksissa sattuneista palokuolemista noin puolet tapahtui taloyhtiöissä. Parhaiten palot estetään toimivilla palovaroittimilla ja muistuttamalla turvallisen asumisen pelisäännöistä. Myös pelastussuunnitelman tulee olla ajan tasalla ja asukkaiden tiedossa. Artikkeli Taloyhtiön pelastussuunnitelma ei pelasta, jos viestintä ei tavoita asukkaita julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Postilakko on mahdollisuus lisätä sähköistä viestintää 25.11.2019
   Näin postilakon aikana on hyvä miettiä erilaisia vaihtoehtoja yhtiökokouskutsujen toimittamiseen. Perinteisen kirjepostin lisäksi kannattaa käyttää muitakin viestintäkanavia. Artikkeli Postilakko on mahdollisuus lisätä sähköistä viestintää julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Kotitalo-mediaan tuo vahvistusta toimittaja Mia Rouvinen 25.11.2019
   Toimittaja Mia Rouvinen aloittaa Kotitalo-median sisällöntuottajana joulukuun alussa. Rouvinen siirtyy Isännöintiliittoon Helsingin Sanomista. Hänellä on pitkä ja monipuolinen tausta toimittajana muun muassa Sunnuntaisuomalaisessa ja tuottajana Sanomalehti Karjalaisessa. Artikkeli Kotitalo-mediaan tuo vahvistusta toimittaja Mia Rouvinen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.