Isännöintiliitosta

 • RSS Isännöintiliitosta

  • Isännöitsijät: Taloyhtiölainojen saaminen on vaikeutunut myös isoissa kaupungeissa 17.2.2020
   Taloyhtiöiden on entistä haastavampaa saada taloyhtiölainaa korjaushanketta varten, ilmenee Isännöintiliiton jäsenilleen tekemästä kyselystä. Isännöitsijöiden vastauksista kävi ilmi, että rahoitushaasteet eivät koske vain muuttotappioalueita. Artikkeli Isännöitsijät: Taloyhtiölainojen saaminen on vaikeutunut myös isoissa kaupungeissa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Motiva pitää Energia-avustukset asuinrakennuksille -webinaarin 27.2. klo 13-16 12.2.2020
   Vuoden 2020 alusta alkaen toteutettaviin asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjauksiin voi hakea uutta energia-avustusta. Artikkeli Motiva pitää Energia-avustukset asuinrakennuksille -webinaarin 27.2. klo 13-16 julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Energiaseminaari tiivisti, mitä taloyhtiöissä voi tehdä energiahukalle 12.2.2020
   Isännöinnin energiaseminaarin eväät yhdessä korissa, olkaa hyvät. Artikkeli Energiaseminaari tiivisti, mitä taloyhtiöissä voi tehdä energiahukalle julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • PRH poistaa kaupparekisteristä taloyhtiöt, joiden hallituksesta ei ole tietoa 7.2.2020
   Patentti- ja rekisterihallitus muistuttaa isännöitsijöitä pitämään yhtiön hallitustiedot ajan tasalla kaupparekisterissä. Artikkeli PRH poistaa kaupparekisteristä taloyhtiöt, joiden hallituksesta ei ole tietoa julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Digita kehottaa tarkistamaan antennijärjestelmän Ylen HD-lähetyksiä varten 6.2.2020
   Yle alkaa lähettää HD-kanaviaan Digitan antenni-tv-verkossa 1.4.2020 alkaen. Digita muistuttaa varmistamaan taloyhtiöiden antennijärjestelmän toimivuuden. Artikkeli Digita kehottaa tarkistamaan antennijärjestelmän Ylen HD-lähetyksiä varten julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Isännöinnillä keskeinen rooli asumisen ilmastovaikutusten vähentämisessä 6.2.2020
   Asuminen on liikkumisen ohella isoin suomalaisten kotitalouksien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Taloyhtiön hallituksen päätöksillä ja isännöinnin energia-asioiden asiantuntemuksella on iso vaikutus kaikkien asukkaiden hiilijalanjälkeen. Artikkeli Isännöinnillä keskeinen rooli asumisen ilmastovaikutusten vähentämisessä julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Helsinki laati ohjeen asunnossa tapahtuvasta majoitustoiminnasta 27.1.2020
   Helsingin kaupunki on laatinut ohjeen, joka koskee asunnossa tapahtuvaa majoitustoimintaa. Artikkeli Helsinki laati ohjeen asunnossa tapahtuvasta majoitustoiminnasta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Harva tietää, mitä isännöinti tekee, ja se on ongelma 27.1.2020
   Isännöinnin tehtävät on määritelty asunto-osakeyhtiölaissa, mutta käytännössä isännöinnin työnkuva on monelle hämärä. Tämä on yksi syy, jonka takia Isännöintiliitto laati lakimääräisen isännöinnin tulkinnan. Se kertoo isännöinnin tehtävistä kansantajuisesti. Artikkeli Harva tietää, mitä isännöinti tekee, ja se on ongelma julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Kotitalo: Remonttirahoitus kiristynyt, taloyhtiön remontteja rahoitetaan henkilökohtaisilla lainoilla 23.1.2020
   Taloyhtiölainoitus ei ole enää mutkatonta, eikä remonttirahoitus varmaa. Sen on huomannut Jyväskylän Yrityskonsultit Oy:n isännöitsijä Anu Heimala, joka kertoo kokemuksistaan Kotitalon laajassa talousjutussa. Viimeistään nyt osakkaiden kannattaa ryhtyä varautumaan uudenlaisen remonttirahoituksen aikaan. Se voi tarkoittaa muun muassa oman, henkilökohtaisen lainan ottamista. Artikkeli Kotitalo: Remonttirahoitus kiristynyt, taloyhtiön remontteja rahoitetaan henkilökohtaisilla lainoilla julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.
  • Uusia vakuutustapauksia ja ratkaisusuosituksia 22.1.2020
   Vakuutuslautakunta ja vakuutus- ja rahoitusneuvonta Fine ovat julkaisseet uusia ratkaisusuosituksia erilaisiin vahinkotapauksiin. Artikkeli Uusia vakuutustapauksia ja ratkaisusuosituksia julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.